Shanty Zangers Ede

In memoriam

Henk Spanjaard


Onze voorzitter Henk Spanjaard is na een kort ziekbed op 27 maart overleden. Het is een groot verlies voor eenieder die hem heeft gekend. Op 9 maart 2020 hebben we bij hem achter in de tuin gezongen voor zijn 79ste verjaardag, daarna ging het snel achteruit met zijn gezondheid.

Henk heeft ons koor gezellig gedisciplineerd geleid. Hij wist snel de meeste gezichten dezelfde kant op te krijgen als er iets moest gebeuren: niet kletsen maar poetsen! En hij zocht op zijn manier de juiste poppetjes op de goede plek.
Maar hij kon ook snel iets zeggen voordat hij erover nagedacht had. Daar kwam hij later op terug met zijn ‘nabrander’, zoals hij dat noemde, en dan breide hij het weer recht.

Henk Spanjaard, een shantyman in hart en nieren die van een geintje hield op z`n tijd, maar ook heel serieus kon zijn. Echt een man met het hart op de goede plek, op wie je kon bouwen, die klaarstond voor zijn koor. Juist daarom was het extra jammer dat wij, als koor, niet bij zijn begrafenis op 31 maart aanwezig konden zijn, niet voor hem konden zingen, vanwege de coronacrisis. In besloten kring is hij in Lunteren begraven.

We zullen hem missen op de repetitieavonden en bij de optredens!
Wij wensen zijn vrouw Brunette, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

DANK JE HENK, NAMENS ONS ALLEN!