Wie zijn wij

Wij zijn Shanty Zangers Ede, sinds 1 december 2002! Ede is een middelgrote plaats in de provincie Gelderland, te vinden op de westflank van de Veluwe en de zuidelijke Gelderse Vallei. In de plaats Ede zelf wonen rond de 70.000 inwoners maar de hele gemeente Ede telt meer dan 111.000 inwoners.


Ver van zee

We zitten weliswaar ver van zee maar met een kleine woordspeling zeggen wij: "De beste stuurlui staan op de heide". Want kort na de oprichting bleek al dat Shanty Zangers Ede niet alleen in een behoefte voorziet maar ook dat er een groeiende belangstelling is voor dit genre mannenkoormuziek. Dit leidt tot veel aanvragen om te komen optreden. Deze aanvragen komen niet alleen uit Ede en omstreken maar ook van ver daarbuiten. Naast besloten optredens in woon- en zorgcentra zijn wij ook te vinden op verschillende shantyfestivals in het land.
De twee Concerten voor donateurs en overige fans in Partycentrum Floor in Lunteren in november - inmiddels een jaarlijkse traditie! - zijn steeds weer het absolute hoogtepunt van alle optredens.


Repetities en boekingen

Ons shantykoor Shanty Zangers Ede bestaat uit rond de veertig zangers. We worden begeleid door een orkest van negen muzikanten. Het geheel staat onder leiding van dirigent Piet van den Brink.
We repeteren elke woensdagavond van 19.30 tot 21.45 uur in het gebouw van speeltuin De Korenbloem, Korenbloemlaan 9a te Ede. Lijkt het u leuk om mee te zingen in ons koor, kom dan eens vrijblijvend kijken en luisteren op een repetitieavond.

Wilt u een optreden boeken? Neem contact op met ons secretariaat - zie ons adres hieronder - of ga naar Contact.