Thuishaven

Gezellig Jubileumconcert in Lunteren

Vrijdag 25 november 2022 vierden we ons twintigjarig bestaan met een Jubileumconcert in Zalencentrum Floor, Dorpsstraat 36 in Lunteren.

Dit jaar was er dus geen Eindejaarsconcert zoals gebruikelijk maar een Jubileumconcert. Want op 2 december 2002 werd Shanty Zangers Ede opgericht door enkele zangers van het Enka Mannenkoor die ook graag shanty’s wilden gaan zingen.
Onder leiding van Anneke Rot op accordeon was er in 2002 het allereerste optreden. Het duurde niet lang voordat Piet van den Brink zijn intrede deed als dirigent en hij is dat nog altijd! Hij laat, samen met het koor, natuurlijk veel oude, bekende, songs horen naast enkele nieuwe.

In een uitverkochte zaal vertolkten onze mannen én het orkest een keur aan nieuwe en vertrouwde liedjes in, weer, een prachtig decor. De kwaliteit van de zang was uitstekend. Dat kan je wel toevertrouwen aan onze dirigent Piet van den Brink die ons, meerstemmig, tot grote hoogte weet te brengen. Een bijzonder moment was het speciale lied ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van Floor, 'Daar in het kleine café aan de Toore'. De tekst in Lunters dialect was van Theo Borggreve op de muziek van 'Het kleine café aan de haven'. Het werd een ontroerend moment, ook voor de eigenaren van Floor voor wie dit een verrassing was.
De foto's vind je op onze fotopagina.

Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws.


Wij willen graag nieuwe zangers verwelkomen


Ook dit jaar weer zijn we heerlijk aan het repeteren in De Korenbloem, elke woensdagavond. En wilt u ontdekken of u meezingen met ons koor leuk vindt? Dan bent u van harte welkom om eens met ons mee te zingen.
Meespelen in ons orkest kan ook want we zijn onder meer op zoek naar een accordeonist.

Heeft u belangstelling? Neem dan via mail of telefoon contact met ons op! Onder aan deze pagina vindt u de contactgegevens.

En kijk ook eens op Facebook: @shantyzangersede.


Shanty Zangers Ede

Shanty Zangers Ede neemt een unieke plaats in tussen de vele koren in de gemeente Ede. Op het repertoire staan traditionele shanty’s, internationale seasongs en Oudhollandse zeemansliedjes. Weliswaar ver van zee, maar met een kleine woordspeling zeggen wij: "De beste stuurlui staan op de heide". Lees meer over ons onder Wie zijn wij. Daar kunt u alles lezen over hoe het begon, wat shanty's eigenlijk zijn, over ons repertoire, hoe u ons kunt boeken en natuurlijk over onze cd's!

Denkt u erover om lid te worden van Shanty Zangers Ede? U bent van harte welkom op een repetitieavond. Onder aan deze site leest u onze gegevens. U kunt overigens een opname van een repetitieavond bekijken die EDE TV maakte voor het programma Mooi Zo op 23 juni 2014.


  Dit is onze tweede cd!
Contact

06 52848387
shantyzangersede.nl
NL12 RABO 0128886455

Repetitie

Woensdag 19.30 - 21.45 uur
Speeltuin De Korenbloem
Korenbloemlaan 9a
Ede

Opgericht

1 december 2002
Ede